O nás

Vítejte na stránkách sportovní organizace Czech Pole Sport Organization. Jsme národní organizace pro Pole Sport a Aerial Hoop, zaměřená na rozvoj a podporu sportovců, trenérů a klubů napříč celou řadou disciplín – Sport, Artistic, Ultra a Para Pole a Hoop.

Czech Pole Sport Organization je nezisková organizace, která se věnuje pozitivní propagaci Pole Sport a Aerial Hoop jako atletického sportu. Organizaci provozují dobrovolní členové Pole Sport komunity České republiky s cílem náš sport sjednotit. Czech Pole Sport Organization je signatářem charty Českého antidopingového výboru.

Czech Pole Sport Organization je hrdým členem Mezinárodní sportovní federace Pole Sport (IPSF), která řídí Pole Sport na mezinárodní úrovni tím, že zavádí strukturovanou soutěž, koučování a vzdělávací formát, který byl přijat mezinárodními sportovními řídícími orgány. IPSF získal status Observer Světové asociace mezinárodních federací (GAISF) a je signatářem Světové antidopingové asociace (WADA). Cílem IPSF a Czech Pole Sport Organization je, aby olympijský výbor uznal Pole Sport jako oficiální sport a nakonec se stal součástí olympijských her.

Celorepubliková soutěž Czech Pole Sport Open se koná každoročně a je součástí sítě více než 30 soutěží s více než 5 000 sportovci. Hostí více než 50 sportovců v elitních kategoriích, kteří soutěží o titul národního šampiona v následujících kategoriích a disciplínách:

Ženy 18–39 let Elite
Muži 18-39 let Elite
Dvojice 18+ (ženy + ženy) Elite
Dvojice 18+ (muži + muži) Elite
Dvojice 18+ (smíšené dvojice) Elite
Novice 10-14 let dívky Elite
Novice 10-14 let chlapci Elite
Novice dvojice 10-14 let
Juniors 15-17 let dívky Elite
Juniors 15-17 let chlapci Elite
Junior dvojice 15-17 let Elite
Youth dvojice 10-17 let Elite
Masters 40+ (ženy) Elite
Masters 40+ (muži) Elite
Masters 50+ (ženy) Elite
Masters 50+ (muži) Elite
Parapole Elite

Z každého národního šampionátu jsou vybráni nejlepší sportovci, kteří budou každoročně zastupovat Českou republiku na Mistrovství světa IPSF, kde je zastoupeno více než 40 zemí. Pravidla, předpisy a bodování IPSF byly pečlivě vytvořeny technickou komisí IPSF ve spolupráci s pole dancovou komunitou s cílem podpořit spravedlivé a transparentní posuzování.

Česká výprava sbírá již několik let cenné kovy na Mistrovství světa. Zde je bronzová sestava Ivany Ferdinandové z roku 2019.